Wesela

Organizacja wesela spędza często przyszłym nowożeńcom sen z powiek. Zapraszamy do naszej restauracji, gdzie zorganizujemy przyjęcie weselne, które ciepło i miło będą wszyscy wspominać nawet po wielu, wielu latach. Postaw na przepyszną kuchnię i doświadczony personel, postaw na niepowtarzalny klimat naszej nowoczesnej, robiącej niesamowite wrażenie sali.

Zapytaj o wolne terminy, porozmawiaj z nami, z chęcią pomożemy Ci dobrać odpowiednie menu na przyjęcie weselne i poprawiny.

 

MENU WESELNE 155 zł/os

Zupa:

Rosół z makaronem

Mięsa: 2,5 porcji na osobę – do wyboru 5 z proponowanych mięs

Rolada wołowa, kotlet schabowy, schab faszerowany pieczarkami, schab faszerowany ogórkiem i serem, filet drobiowy faszerowany brokułami, filet a’la Zodiac, de volaille, grillowana pierś z pomidorem suszonym i serem, pieczeń z karczku, pieczeń z indyka faszerowana warzywami, pieczeń wieprzowa nadziewana śliwką.

Dodatki:

Kluski jasne, kluski ciemne, ziemniaki z koperkiem, sos pieczeniowy.

Sałatki, surówki: do wyboru 3 rodzaje

Kapusta czerwona z boczkiem, kapusta biała z ogórkiem, marchew z porem, buraczki, surówka z kapusty pekińskiej, sałatka z selera z orzechami.

Deser:

Ciasto 2 szt/os w 5 smakach, kruche ciasteczka, owoce, kawa, herbata bez ograniczeń serwowana w termosach, soki owocowe oraz woda z cytryną i miętą 0,5 l/os.

lody lub kawa mrożona, dodatkowo płatne wg zużycia

Zimna płyta:

Wiejskie wędliny, salceson, kabanosy, mięsa pieczone na zimno, roladka szpinakowa, deska serów, marynaty, galaretki drobiowo – ozorkowe, śledź marynowany w czerwonej cebuli z bakaliami, pomidor z ogórkiem, pieczywo, masło.

Sałatki: do wyboru 2 rodzaje

Sałatka z czerwonej cebuli z szynką, brokułowa z kurczakiem, selerowa z kurczakiem i cebulką, sałatka tortellini, sałatka gyros.

Kolacja I: 1,5 porcji na osobę, do wyboru 3 z proponowanych mięs

Pałki z kurczaka w płatkach kukurydzianych, steki z karczku z cebulą, szaszłyk drobiowy, schab mistrza, filet po hawajsku, biała kiełbasa.

Dodatki:

Dufinki, ćwiartki ziemniaków, sałatka grecka lub wiosenna, pierogi.

Mięsa z obiadu.

Kolacja II: do wyboru 1 pozycja

Strogonow, żurek śląski, bogracz, potrawka drobiowa.

Kolacja III:

Barszcz z krokietem mięsnym lub pasztecikiem.

 

 

MENU WESELNE 175 zł/os

Zupa: do wyboru 1 pozycja

Rosół z makaronem, consomme grzybowe, krem brokułowy.

Mięsa: 3 porcje na osobę – do wyboru 6 z proponowanych mięs

Rolada śląska, udko z kaczki, schab faszerowany pieczarkami, schab faszerowany ogórkiem i serem, de volaille, grillowana pierś z suszonym pomidorem i serem, filet drobiowy faszerowany brokułami, roladka drobiowa z papryką i serem, polędwiczka faszerowana grzybami i serem wędzonym, polędwiczka nadziewana kaszą i śliwką, pieczeń z karczku, pieczeń z indyka z warzywami, pieczeń wieprzowa nadziewana śliwką.

Dodatki:

Kluski jasne, kluki ciemne, ziemniaki z koperkiem, sos pieczeniowy oraz, do wyboru, sos pieprzowy lub sos z kaczki (przy zamówieniu udek z kaczki).

Sałatki, surówki: do wyboru 3 rodzaje

Kapusta czerwona z boczkiem, kapusta biała z ogórkiem, marchew z porem, buraczki, surówka z kapusty pekińskiej, sałatka z selera z orzechami, kapusta czerwona z rodzynkami.

Deser:

Ciasto 2 szt/os. w 5 smakach, kruche ciasteczka, owoce, kawa i herbata bez ograniczeń serwowana w termosach, soki owocowe oraz woda z cytryną i miętą 0,5 l/os.

lody lub kawa mrożona, dodatkowo płatne wg zużycia

Zimna płyta:

Wiejskie wędliny, salceson, kabanosy, mięsa pieczone na zimno, roladka szpinakowa, deska serów, marynaty, galaretki drobiowo-ozorkowe, śledź marynowany w czerwonej cebuli z bakaliami, pomidorki faszerowane, jajka z łososiem, tatar, pieczywo, pieczywo czosnkowe, masło.

Sałatki: do wyboru 2 rodzaje

Sałatka z czerwonej cebuli z szynką, brokułowa z kurczakiem, selerowa z kurczakiem i cebulką, sałatka tortellini, sałatka gyros, sałatka ryżowa z papryką.

Kolacja: 1,5 porcji na osobę, do wyboru 3 z proponowanych + 1 rodzaj ryby

Pałki z kurczaka w płatkach kukurydzianych, steki z karczku z cebulą, szaszłyk, schab mistrza, filet po hawajsku, biała kiełbasa, kotlet z pomidorem i serem.

Łosoś w sosie koperkowym, dorsz w sosie cytrynowo-warzywnym, pstrąg wędzony.

Dodatki:

Dufinki, ćwiartki ziemniaków lub ryż z warzywami, sałatka grecka lub wiosenna, pierogi.

Mięsa z obiadu.

Kolacja II: do wyboru 1 pozycja

Strogonow, żurek śląski, bogracz, potrawka drobiowa, flaczki.

Kolacja III :

Barszcz z krokietem mięsnym lub pasztecikiem.

 

 

 

MENU WESELNE 200 zł/os

Zupa: do wyboru 1 pozycja

Rosół z makaronem, cebulowa na winie, consomme grzybowe, krem brokułowy.

Mięsa: 3 porcje na osobę – do wyboru 7 z proponowanych

Rolada śląska, udko z kaczki, schab faszerowany pieczarkami, de volaille, grillowana pierś z pomidorem susz. i serem, filet z brokułami, filet a’la Zodiac, polędwiczka faszerowana grzybami i serem wędzonym, polędwiczka w sosie z suszonych pomidorów lub grzybowym, pieczeń z karczku, pałki z kurczaka w płatkach kukurydzianych, kotlet z chrzanem i ananasem w kokosie, pierś zapiekana ze szpinakiem i serem.

Dodatki:

Kluski jasne, ciemne, ziemniaki z koperkiem, sos pieczeniowy i, do wyboru, sos pieprzowy lub sos z kaczki (przy zamówieniu udek z kaczki).

Sałatki, surówki: do wyboru 4 rodzaje

Kapusta czerwona z boczkiem, kapusta biała z ogórkiem, marchew z porem, buraczki, surówka z pekińskiej, sałatka z selera z orzechami, czerwona z rodzynkami, fasolka szparagowa, marchew z groszkiem.

Deser:

Ciasto 2 szt/osoba w 5 smakach, kruche ciasteczka, owoce, kawa, herbata bez ograniczeń serwowana w termosach, soki owocowe, woda z cytryną i miętą 0,5l / os.

sałatka owocowa, tiramisu, brzoskwinia flambirowana, lody lub kawa mrożona, dodatkowo płatne wg zużycia

Zimna płyta:

Wiejskie wędliny, salceson, kabanosy, mięsa pieczone na zimno, galantyna w sosie musztardowym, roladka szpinakowa, deska serów, marynaty, galaretki drobiowo – ozorkowe, śledź marynowany w czerwonej cebuli z bakaliami, pomidorki faszerowane, jajka z łososiem, tatar, pieczywo, pieczywo czosnkowe, masło.

Sałatki: do wyboru 2 rodzaje

Sałatka z czerwonej cebuli z szynką, brokułowa z kurczakiem, selerowa z kurczakiem i cebulką, sałatka tortellini, sałatka gyros, sałatka ryżowa z papryką, makaronowa z szynką, śledziowa.

Kolacja I: 2 porcje na osobę, do wyboru 4 z proponowanych + 1 rodzaj ryby

Pałki z kurczaka w płatkach kukurydzianych, steki z karczku z cebulą, szaszłyk drobiowy, schab mistrza, filet po hawajsku, udko z kury wędzone, kotlet z pomidorem i serem, polędwiczki z czerwoną cebulą.

Łosoś w sosie koperkowym, dorsz w sosie cytrynowo-warzywnym, pstrąg wędzony.

Dodatki:

Dufinki, ćwiartki ziemniaków lub ryż z warzywami, sałatka grecka lub wiosenna, pierogi.

Mięsa z obiadu.

Kolacja II: do wyboru 1 pozycja

Strogonow, żurek śląski, bogracz, potrawka drobiowa, flaczki.

Kolacja III :

Barszcz z krokietem mięsnym lub pasztecikiem.

 

POPRAWINY  cena 65,00 zł/osobę

ZUPA
krem z pomidorów z chmurką chrzanową

MIĘSA1,5 porcji na 1 os.
Kotlet drobiowy w panierce kukurydzianej, żeberka wieprzowe glazurowane, pieczeń z karczku faszerowana, pierś z kurczaka z ananasem i żurawiną,
Mięsa z obiadu z dnia poprzedniego

DODATKI
kluski śląskie, ziemniaki z koperkiem, surówka z białej kapusty,  kapusta zasmażana, sałatka z czerwonej kapusty, sos pieczeniowy.

DESER
Sałatka owocowa z bitą śmietaną,
Ciasta i ciasteczka z dnia poprzedniego,  kawa herbata bez ograniczeń serwowana w termosach, soki owocowe, woda niegazowana 0,5 litra na 1 os.

ZIMNA PŁYTA W FORMIE BUFETU SZWEDZKIEGO
Zakąski z dnia poprzedniego, patery wędlin wiejskich, patery z serami, jajka faszerowane, sałatka meksykańska, zestaw świeżych warzyw (pomidor, ogórek, rzodkiew ), pieczywo, masło, zupa kolacyjna z dnia poprzedniego podana w podgrzewaczu.

Dodatkowo płatne:
-Napoje gazowane (Coca Cola, Fanta, Sprite) cena 3,50 zł za 1 szt.
-Napoje niegazowane sok 1l.-10,00 woda niegazowana 1l.-7,00
-alkohole , które proponujemy w atrakcyjnych cenach zarówno w formie butelek wykładanych na stół, jak i barków samoobsługowych.
piętrowy tort weselny
dekoracje z kwiatów żywych

Na specjalne życzenie gości jest możliwość zamówienia atrakcji dodatkowych!

Serdecznie Zapraszamy


Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress
Projekt: Centrum konferencyjne z bazą noclegową


Projekt: Restauracja